Nieuwsbrief


 
 
logo
 

NIEUWSFLITS

Veilig op internet

Beste Klant,
Inmiddels is het augustus, u geniet (naar we hopen) van de mooie zomer, de vakantie? De zomermaanden zijn bij uitstek geschikt om uw computer(s), laptop(s), en /of tablet(s) in orde te laten maken.
Uw vrije tijd is schaars, maar toch willen we graag de aandacht vragen voor het volgende, namelijk uw veiligheid tijdens internetbankieren, e-mailen en websites bezoeken.

Wat is er aan de hand?
De Nederlandse Vereniging van Banken heeft samen met de Consumentenbond regels opgesteld voor veilig elektronisch bankieren en betalen. De regels gelden voor particuliere klanten van alle Nederlandse banken. Als u als consument schade lijdt, maar deze veiligheidsregels heeft nageleefd, dan kunt u erop rekenen dat u het bedrag dat zonder toestemming van uw rekening is gehaald, vergoed zal krijgen.

Wat zijn nu die veiligheidsregels?
Als u als consument zich aan de volgende veiligheidsregels voor elektronisch bankieren en -betalen houdt, vermindert u de kans sterk dat om slachtoffer te worden van fraude. Ook weet u dan zeker dat de bank de schade vergoedt.

  • Houd uw beveiligingscodes geheim.
  • Zorg ervoor dat uw bankpas nooit door een ander gebruikt wordt.
  • Zorg voor een goede beveiliging van de apparatuur die u gebruikt voor uw bankzaken.
  • Controleer uw bankrekening.
  • Meld incidenten direct aan de bank en volg aanwijzingen van de bank op.
Maar hoe bewijst u als internetbankierende klant dat u ook aan veiligsheidsregel 3 voldaan heeft?

De oplossing!
Compu-Plus (als gecertificeerd ICTKeurmerk keurmeester) biedt u een oplossing in de vorm van het ICTKeurmerk.
Als u het ICTKeurmerk kunt tonen staat u stevig in uw schoenen als uw bank u niet tegemoet wil komen, wanneer u het slachtoffer bent geworden van internetfraude.
Het ICTKeurmerk biedt u als klant zekerheid.
Zekerheid dat de bank u niet meer zomaar kan afschepen bij internetfraude.

Wat is het ICTKeurmerk?
Het ICTKeurmerk is er voor de technische beveiliging van al uw ICT-apparatuur zoals de computer, uw smartphone en tablet.
Het is een APK-keuring die de 8 belangrijkste punten op het gebied van beveiliging en controle checkt en waar nodig update.
 
Wat wordt er gekeurd?
Net als bij de APK van uw auto, controleert de Keurmeester aan de hand van een aantal punten de beveiliging van uw ICT-apparatuur
De keurmeester controleert niet alleen uw computer, maar óók uw router, internetverbinding, smartphone en/of tablet worden gecontroleerd.
Tevens ontvangt u het boekje ‘Thuis veilig internetten’, met daarin waardevolle tips en stappen die u kunt ondernemen om veilig te blijven internetten.

Tot Slot: Op slot.
Wie op vakantie gaat en ramen en deuren niet afsluit, moet niet verbaasd zijn als bij terugkomst blijkt dat er ongewenst bezoek is geweest.
Ditzelfde geldt voor bijvoorbeeld uw computer. Sluit de deur dus goed als u op het internet surft. En dit is eigenlijk altijd het geval. Zodra u uw computer aanzet, wordt uw internetverbinding geactiveerd.
Dus niet alleen op de momenten dat u zelf een e-mail verstuurt of een internetpagina opent.

Het ICTKeurmerk helpt u met een goed slot op uw ICT-apparatuur, zodat er geen kieren meer te bespeuren vallen waar internetcriminelen gebruik van kunnen maken.
Natuurlijk moet u, net als bij uw huis, wel regelmatig het slot controleren of het goed nog sluit.
Laat uw apparatuur daarom regelmatig checken door een gecertificeerd ICTKeurmeester, zoals Compu-Plus is.
Met een jaarlijkse controle houdt u uw apparatuur goed op slot. 

U ook?
Wilt u ook veilig internetbankieren en uw zekerheid vergroten na het lezen van deze nieuwsbrief?
Aanmelden voor een afspraak kan telefonisch via 06-30510633 of mailen naar info@compu-plus.nl of via de blauwe ICTKeurmerkknop aan de rechterzijde.
Voelt u zich vrij om uw contactpersonen te wijzen op deze website, wanneer u denkt dat zij daar ook interesse voor kunnen hebben.
Hartelijk bedankt voor uw aandacht en graag tot ziens!


 

Naar tevredenheid?

Als u niet tevreden bent, vertel het ons, zodat we samen naar een oplossing kunnen zoeken.


Bent u een tevreden klant, dan kunt u uw waardering uitspreken via de onderstaande 'duim omhoog' knop.

duimomhoog.gif  
ICTlogo_80x80_trans.png
ICTKeurmerklogo


Gecertificeerd Keurmeester